Decoreer je huis met bloemen

Wil je jouw woonkamer, slaapkamer, of leefkeuken weer helemaal tot leven brengen met bloemen in het interieur? Goed idee! Naast dat bloemen en planten mooi in huis staan en een frisse geur afgeven, zuiveren ze ook nog eens de lucht in jouw huis. Bloemen zijn erg populair. Ze geven dan ook veel sfeer en plezier in je huis. Wij geven je graag een aantal fijne tips om jouw woning te decoreren met bloemen.

Een bloementhema op de muur

In moderne interieurs vind je het steeds vaker terug. Muren die geaccentueerd worden met de meest mooie bloemelementen. Door gebruik te maken van kleur en gedurfdheid kan de muur er echt uitspringen en een ware eyecatcher in het interieur zijn. Bloemen zijn prachtig en geven veel kleur in de ruimte. Je zult er intens van genieten.

Echte bloemen of kunstbloemen in huis

Bloemen spelen een belangrijke rol in veel huizen. Zo zie je ze terug als kunstboeketten of prachtige boeketten met echte bloemen. Ze kunnen een uitgesproken aantrekkingskracht toevoegen aan een kamer in de woning. Zelfs in het kleinste kamertje in huis springen ze eruit. Of je nu voor echte bloemen of kunstbloemen gaat is uiteraard je eigen keuze.

Natuurlijk gaan echte bloemen niet zo lang mee als kunstbloemen, maar ze hebben wel een groot voordeel wat kunstbloemen niet hebben. Ze geven namelijk een frisse en fijne geur af aan de kamer waar ze staan. Ze hebben wat extra verzorging nodig om langer mee te gaan, maar gelukkig vervang je ze ook weer wanneer het nodig is. 

Bloemen bestellen is in een handomdraai gedaan en voor je het weet staat er weer een prachtig boeket op de keukentafel te shinen. Je kunt bloemen bestellen en deze zijn vaak de volgende werkdag al bezorgd. Bloemen bezorgen is helemaal van deze tijd. Wat ook leuk is: laat eens bloemen bezorgen bij iemand die je liefhebt zonder reden. Gewoon omdat het kan. Elk interieur kan toch wel wat gezelligheid gebruiken?

Bloemen uitkiezen

Wanneer je bloemen bestelt wil je uiteraard bloemen hebben die goed passen bij jou en de kamer waarin ze komen te staan. Er zijn grote bloemen, kleine bloemen, bloemen die geuren of juist niet. Het hangt af waavoor je de bloemen wilt gebruiken. 

Misschien ben je groot fan van wildboeketten of juist van een schitterende bos met rode rozen. Of wat dacht je van droogbloemen? Deze bloemen blijven prachtig mooi en je hebt er geen omkijken naar qua onderhoud. Er naar omkijken doe je uiteraard wel, maar dan om ervan te genieten! Kies de bloemen die mooi in de ruimte staan waar jij ze in gedachten hebt. Ze moeten passen zonder dat ze te overweldigend zijn op de plek waar jij ze wilt neerzetten.

Tafeldecoratie door middel van bloemen

Bloemen zet je in een mooie en bijpassende bloemenvaas in het midden van de tafel. Ze zullen een aantrekkingskracht in het interieur opvullen. Al jarenlang wordt dit gedaan, maar het is ook leuk om het eens op een andere manier te presenteren. Wat dacht je van een mooie waterkruik, een fles met een enkele bloem of een vaas die niet van glas is maar juist van steen. Zo heb je prachtige groene stenen vazen waarin de bloemen zullen stralen.  Laat dus lekker de bloemen bezorgen en geniet van een levendig en stralend interieur!

Hoe pas jij bloemen in jouw interieur toe?