Tips en uitleg over zonnepanelen!

Denk je erover na om zonnepanelen te laten installeren? Goed bezig! Steeds meer mensen zijn zich bewust van het milieu. We worden met z’n allen steeds groener, en wat is het fijn dat jij hier ook over na denkt. Wij geven je graag tips en uitleg over zonnepanelen:

Zonnepanelen aanschaffen? Zorg dan dat je rekening houdt met onderstaande dingen!

Gelukkig kiezen steeds meer mensen voor zonne-energie. Dit komt mede doordat de energie die we verbruiken van de energieleverancier, steeds duurder wordt. Zonnepanelen op het dak laten plaatsen kan je dan ook veel geld besparen. Dit komt doordat de stroom die opgewekt wordt doormiddel van de zonnepanelen jou niets gaat kosten. 

Natuurlijk moet je wel een investering in de zonnepanelen doen, maar die verdien je vrij snel terug. Door de kostprijs van dit moment van energie heb je dat bedrag zo terugverdiend. Zonnepanelen installeren? Dan is het belangrijk om hier rekening mee te houden!

  • Is er subsidie mogelijk?
  • Wat brengen de zonnepanelen je op?
  • Wat is je budget?
  • Is er een bouwdepot nodig?
  • Is de woning geschikt?
  • Wat is de beste installatie?
  • Hoeveel wil je besparen op de kosten van stroom?

Tips voor de aanschaf van zonnepanelen:

Door de aanschaf van zonnepanelen, kun je veel besparen op de energiekosten die je op dit moment kwijt bent. Het is vooraf dan ook belangrijk om te weten wat je energieverbruik op jaarbasis is, en of het mogelijk is om de energie die de zonnepanelen opwekken terug te leveren zijn aan de energieleverancier. Dit noemen we salderen. 

Eigenlijk is het de beste keuze om niet te veel zonnepanelen te laten installeren. Laat zonnepanelen van Suncatch installeren naar de behoefte. Het aantal panelen dat wordt geplaatst bepaalt jouw uiteindelijke extra energiekosten, en of wat je terugbetaald krijgt. Op dit moment is het veelal ook mogelijk om 21% BTW over de zonnepanelen terug te vragen. Het is de bedoeling dat je dit namelijk niet meer hoeft te gaan betalen over de zonnepanelen.

Wat zijn de beste zonnepanelen?

Wil je zonnepanelen installeren? Ga dan voor zonnepanelen van Suncatch! De panelen van Suncatch zijn de panelen die uitermate geschikt zijn voor het Nederlandse klimaat. Ze zijn de kers van de taart en hebben een ontzettend goede kwaliteit. Een goed rendement is belangrijk. Je wilt immers besparen op je kosten. Laat je panelen van Suncatch installeren? Dan weet je zeker dat je goed zit als je het juiste aantal laat installeren!

Staat je dak op het zuiden? Dan zit je helemaal goed. Het is namelijk bewezen dat daken die op het zuiden liggen het meeste rendement uit de panelen halen. Noordelijk geplaatsen panelen geven dan weer het minste rendement. Het noorden en westen behalen ook een goed rendement, maar niet zo goed als panelen die op een dak richting het zuiden liggen. 

Wek je meer energie op dan wat je verbruikt? In dit geval betaalt de energieleverancier je hier een vergoeding voor. Met zonnepanelen op het dak betaal je dus nooit te veel!