Onmisbaar in de babykamer

Wanneer je zwanger bent is het ook heel fijn om aan de slag te gaan met de babykamer. Er zijn natuurlijk dingen die er standaard in horen zoals een babybedje of wiegje, een kast en commode. Maar naast de meubels zijn er ook echt een aantal kleinere items die onmisbaar zijn in de babykamer. In dit blog vertellen we je er dan ook erg graag meer over:

Een aankleedkussen

Op de commode hoort uiteraard een aankleedkussen. Hierop verschoon je de baby, was je de baby en kleed je jouw kleintje natuurlijk aan. Een aankleedkussen is echt onmisbaar in de babykamer. Het is een item dat je veel zal gebruiken en waar je kindje veel op zal liggen en later zitten tijdens het aankleden. Het zorgt ervoor dat je baby niet op een harde houten commode ligt maar alle comfort ervaart van het aankleedkussen tijdens het verschonen, wassen en aankleden.

Babybadje op standaard

Wanneer je genoeg ruimte op de babykamer hebt is het prettig om een babybadje op tummy tub op standaard te hebben. Zo heb je alle benodigdheden bij de hand, en ook nog eens voldoende ruimte om je kindje heerlijk te laten badderen. 

Hydrofiele doeken; onmisbaar in babykamer

Hydrofiele doeken of hydrofiele luiers zijn onmisbaar als je een baby krijgt. Je gebruikt ze bij ontzettend veel dingen. Zo kan je een grote hydrofiele doek aan het hoofdeinde van het matras maken. Baby’s geven nog wel eens wat melk terug na een voeding en zo hoef je niet dagelijks het bedje te verschonen.  Je vouwt de hydrofiele doek in een driehoek, vervolgens sla je de punten om het hoofdeind van de matras. 

Ook zijn ze perfect te gebruiken wanneer je jouw kleintje wast. Er zijn speciale hydrofiele washandjes verkrijgbaar om je baby mee te wassen. De hydrofiele doeken gebruik je ook om je kleintje af te drogen. Ze nemen water erg snel op en je kunt er de huidplooien van je kleintje goed mee droog maken. Iets wat erg belangrijk is!

Wanneer je kindje beter slaapt als het ingebakerd is, zijn hydrofiele doeken hier uitermate geschikt voor. Ze zijn namelijk warmte doorlatend. Daardoor zijn ze perfect te gebruiken voor het inbakeren. Het beste kun je hier een extra grote hydrofiele doek voor gebruiken.

Tijdens een warme dag in de zomer is het ook fijn om een hydrofiele doek als dekentje voor je baby te gebruiken. Het is net wat koeler waardoor je baby beter de slaap kan vatten. Maar deze fijne doeken kunnen ook prima als speelgoed gebruikt worden tijdens het verschonen. Je zult merken dat de handjes van baby’s overal naartoe gaan. Met een hydrofiele doek in de handjes kun je het voorkomen. Ze sabbelen eraan, knuffelen er mee en spelen er mee.

Om al deze redenen kunnen we dus zeker zeggen dat hydrofiele doeken onmisbaar zijn in de babykamer. Hydrofiele doeken kun je dan ook niet genoeg op voorraad hebben.

Luieremmer

Een ontzettend onderschat, maar fijn item dat echt onmisbaar is in de babykamer. In een luieremmer deponeer je namelijk de gebruikte luiers. Wanneer je jouw kindje op de commode verschoont, heb je uiteraard een heel assortiment aan luiers, luierdoekjes en luierzakjes liggen. Maar je moet ze ook kwijt kunnen. Hier komt de luieremmer om de hoek kijken. 

Een luieremmer zal ervoor zorgen dat je de gebuikte luiers kunt weggooien zonder dat je last krijgt van de penetrante geur van de plas- en poepluiers. In tegenstelling tot een normale vuilnisbak is een goede luieremmer in zijn geheel afgesloten en geeft het nare geurtjes geen kans om zich in de babykamer uit te breiden.