Het efficiënt inrichten van de bijkeuken

Een bijkeuken hebben is erg praktisch. Hoewel het niet de grootste ruimte van het huis is, kun je hier veel plezier van hebben. De indeling van de bijkeuken is dan ook van essentieel belang. Hoe beter deze wordt ingericht, hoe beter je de ruimte kunt benutten. Met onze tips kun jij dit ook voor elkaar krijgen. Efficiënt inrichten van de bijkeuken? Lees snel verder:

Bijkeuken inrichten

Als eerst is het belangrijk dat je de bijkeuken laat inrichten. Een bijkeuken inrichten kan een lastige klus zijn. Gelukkig kan jij daar hulp bij inschakelen. Zo kun je bijkeuken inspiratie opdoen, en weet je ook zeker dat het tot in de puntjes wordt geregeld. Fijn toch?

Zo deel jij jouw bijkeuken efficiënt in:

Er zijn verschillende manieren om de bijkeuken efficiënt in te richten. Gebruik je het echt als bijkeuken, of toch als washok? Het kan allebei, of zelfs beide tegelijkertijd. Het is aan te raden om spullen die je gezamenlijk gebruikt op te bergen in de bijkeuken. Laat kasten installeren om alles zo netjes mogelijk op te bergen. Zorg dat de schoenen er kunnen worden opgeborgen, de stofzuiger en wat dacht je van een kapstok voor de jassen? 

Het creëren van extra bergruimte

Wanneer je het gevoel hebt dat je te weinig bergruimte in huis hebt, kun je dit goed creëren in een bijkeuken. Werk alles mooi weg achter wanden of deurtjes. De makkelijkste manier is misschien nog wel om dingen op te hangen aan de muur. Maar wat dacht je van een extra vriezer of koelkast in de bijkeuken? Superhandig!

Wasmachine in de bijkeuken

Ook zijn er veel mensen die gebruik maken van de bijkeuken als washok. Plaats de wasmachine en droger in de bijkeuken. Daar zijn prachtige indelingen voor te maken. Zet ze op elkaar om ruimte te besparen of naast elkaar met een werkblad erboven. 

Ook zorg je ervoor dat de wasmiddelen netjes worden weggewerkt achter kastjes, en dat er een ruimte is waar de strijkplank kan staan. Misschien gebruik je ook nog een droogrekje. Wanneer je een mooie kastenwand laat installeren, kun je al deze spullen goed opbergen. Zo ziet jouw bijkeuken er opgeruimd, mooi en strak uit.

Draaiplateau in de hoekkast installeren

Heb je een hoekkast in de bijkeuken? Laat hier dan een draaiplateau in installeren. Zo kun je op een originele manier al je schoonmaakmiddelen, wasmiddelen en overige spullen die jij er wilt opbergen netjes kwijt. Hierdoor benut je de ruimte optimaal en verspil je geen ruimte.