Grootmoeders schoonmaaktips

Het schoonmaken in huis is iets waar de meeste mensen niet vrolijk van worden. Dat komt mede doordat ze er totaal geen zin in hebben, niet weten waar te beginnen, en hoe ze dit moeten doen. Daarom hebben wij 3 tips van grootmoeder voor je op een rijtje gezet. Met deze tips zal het schoonmaken van jouw huis een stuk makkelijker en sneller gaan. Gaan jouw nekharen al overeind staan bij de gedachte aan de schoonmaak, dan kun je natuurlijk een schoonmaakster nemen. Maar grootmoeders tips zijn zeker ook de moeite waard:

Het verwijderen van vlekken in huis

In huis komen er waarschijnlijk meerdere vlekken voor. Het morsen of de handjes van de kinderen op de muur zijn de bekendste vlekken die we tegenkomen. En eigenlijk is dit ook niet geheel te vermijden. In huis leef je namelijk. Schoonmaken is van bijna niemand een hobby en ook niet iedereen is er even goed in. Ben je het echt zat? Zoek dan huishoudelijk hulp om die vlekken weer helemaal weg te poetsen. Schoonmaakster gezocht? Ga er dan voor!

Maar heb je tijd en zin om zelf de vlekken te verwijderen, dan moet je er zelf voor gaan. Het is dan ook belangrijk om de juiste schoonmaakmiddelen hiervoor te gebruiken en de juiste reactietijd te hebben. Een vlek op de bank wil je niet laten intrekken maar zo snel mogelijk schoonmaken. Hoe sneller je bij de vlek bent, hoe sneller je deze weer kan verwijderen. 

Het is dus altijd goed om schoonmaakmiddel in huis te hebben waarmee je stoffen goed kan reinigen. Gooi er niet zomaar wat op, er kan dan namelijk kleurverschil ontstaan en dat wil je niet. Wist je trouwens dat warm water vaak al voldoet om een vlek van de muur te krijgen? Een klein scheutje schoonmaakmiddel erbij voor een hardnekkige vlek helpt ook goed.

Strepen op ramen voorkomen

De ramen van een huis geven vaak aan hoe schoon het daadwerkelijk in een woning is. Maar wanneer je kinderen hebt, zullen er vooral in de jonge jaren nogal wat handjes op de ramen achterblijven. Niet zo vreemd, een huis is om in te leven. Toch is het wel handig om te weten hoe je de ramen schoonmaakt zonder strepen. Gelukkig heeft grootmoeder het antwoord daarop: Reinig de ramen met minimaal schoonmaakmiddel. 

Wanneer je teveel schoonmaakmiddel in het water doet, ontstaan er gegarandeerd strepen of een waas op de ramen. Gelukkig zijn er doeken te koop waar je de ramen in een mum van tijd schoon mee hebt. Het mooiste hierbij is: je heb alleen lauw water nodig. Gebruik je liever een ramenwisser? Beweeg dan in vloeiende beweging van links naar rechts. Toch strepen? Een stuk keukenrol of hydrofiel doek neemt de strepen weg en het achtergebleven vocht op.

Groene zeep is een wondermiddel

Veel grootmoeders hebben heel wat groene zeep versleten. Het is een schoonmaakmiddel dat ontzettend efficiënt is. Het is breed inzetbaar en is voor vrijwel alles te gebruiken. Let op: we gebruiken ook dit schoonmaakmiddel met mate. De toilet, de ramen of de keuken; alles is weer blinkend schoon na een lekker poetsbeurt met groene zeep. Heeft de oven een goede beurt nodig? Ook dan komt groene zeep van pas. Wist je dat hiermee zelfs vlekken in kleding kan verwijderen? Zorg er dan wel voor dat je de groene zeep goed laat intrekken!

Deze grootmoeder hoopt dat je wat hebt aan haar tips voor het schoonmaken in huis. Zie je het echt niet zitten? Schakel dan hulp in van een schoonmaakster, je bent echt niet de enige