Jongenskamer inrichten? Zo doe je dat!

Wanneer je een jongenskamer moet inrichten komt daar best wat werk bij kijken. Je denkt misschien op het eerste ogenblik dat het best eenvoudig is, maar wanneer je een sfeervolle jongenskamer wilt creëren voor je zoon zijn er toch wat dingen waar je rekening mee moet houden. Een jongenskamer inrichten? Wij geven tips!

Het inrichten van een jongenskamer

Een kamer voor je zoon moet uiteraard een plek zijn waar hij zich prettig voelt. Het moet een geborgen en veilig gevoel geven. Hij moet er kunnen spelen met vriendjes of juist alleen, heerlijk kunnen slapen, maar op latere leeftijd ook huiswerk kunnen maken. Een plek waar hij zich fijn kan terugtrekken wanneer daar behoefte naar is.

De indeling van de jongenskamer

Bij het inrichten van een jongenskamer is het goed om eerst naar de indeling van de ruimte te kijken. Wat moet er allemaal mogelijk zijn? Moet er een speelhoek zijn, bergruimte, een bureau of een zithoekje? Vergeet ook het bed niet. Die moet altijd op een fijn plekje staan.

De meeste jongens hebben veel ruimte nodig om te spelen. Het gaat er vaak wat wilder aan toe en er moet een bult worden uitgestald. Denk aan de lego, de treinbaan en al die boerderijdieren. Mis je dan de ruimte voor de zithoek? Dit kun je prima combineren met het bed. Ook zijn er multifunctionele meubels te verkrijgen waardoor jij de kamer praktisch en toch mooi kunt inrichten.

Kindermeubels in de slaapkamer

Wanneer je nieuwe kindermeubels wilt kopen moet je gaan voor meubels die tegen een stootje kunnen. Ze moeten praktisch zijn en natuurlijk veilig. Afwasbare meubels zijn ook zeker een aanrader.

Maar ook een eyecatcher is erg belangrijk in de jongenskamer. Wat dacht je van een raceauto van Max Verstappen als bed? Supercool! Wie wil dit nu niet? Een echt jongensbed is dan ook onmisbaar wanneer je een kamer voor je zoon gaat inrichten.

Een jongensbed moet stevig, kindvriendelijk en ook mooi zijn. Kies voor een jongensbed dat past bij de rest van het interieur in de slaapkamer. Ga je voor een bed op hoogte, een bed met een speciaal thema of ben je op zoek naar opbergruimte in een bed? Vraag naar de wensen van je zoon, het is belangrijk dat ook hij blij is met het bed.

De verlichting in de slaapkamer van je zoon

Ook is het erg belangrijk om goede verlichting in de kinderkamer te hebben. Door de kamer in verschillende onderdelen te verdelen kan jij goed bepalen waar je welke verlichting nodig hebt. Op een bureau hoort natuurlijk een bureaulamp, maar heb je ook aan sfeerverlichting gedacht of een nachtlampje?

Bergruimte

Bergruimte is ook op een slaapkamer ontzettend belangrijk. Een opgeruimde kamer zal namelijk voor rust zorgen. Voldoende bergruimte is dan ook een must. De auto’s, LEGO en dino’s moeten namelijk een fijn opgeruimd plekje krijgen. Een fijne opbergkast kan hiervoor zorgen, maar ook opbergmanden zijn fantastisch voor speelgoed.

Laat je zoon helpen bij het inrichten van de jongenskamer

Onze laatste tip: laat je zoon helpen. Hij zal ontzettend trots zijn op het eindresultaat doordat hij zelf inbreng heeft gehad. Spelen en werken is extra leuk wanneer hij een handje mag helpen. Betrek hem bij het kiezen van het behang of verf op de muren, de aanschaf van het bed en laat hem een mooi lampje uitkiezen. Hij zal er dolblij mee zijn!