De voordelen van een ronde tafel 

Een ronde tafel is de trend van het moment. Dat is niet zo vreemd, ze hebben namelijk nogal wat voordelen. De rechthoekige en vierkante tafels worden vaak vervangen voor ronde salontafels of bijzettafels van eikenhout. Maar ook ronde eetkamertafels zien we in steeds meer interieurs terugkomen. Lees nu wat de voordelen van een ronde tafel zijn.

Een ronde tafel is gezellig! 

Ken je dat? Van die momenten dat je langs iemand heen een gesprek wil voeren met een persoon die aan de andere kant van de tafel zit? Bij een ronde tafel zal je dit niet snel hebben. Je bent aan een ronde eetkamertafel van eikenhout meer met elkaar verbonden. 

Aan een ronde tafel voer je meer gezamenlijke gesprekken met elkaar, doordat iedereen beter bij een gesprek betrokken kan worden. Je kan namelijk gemakkelijk met iedereen aan tafel oogcontact maken. Door het prettige gevoel dat je krijgt aan een ronde tafel, wordt lang natafelen dan ook een stuk plezieriger. 

Met ronde vormen breek je de ruimte in jouw woonkamer 

De vormen van een ruimte zelf bestaan meestal uit hoekige vormen en uitgestreken lijnen. Een ronde tafel creëert een vriendelijke sfeer in de woonkamer doordat ze de ruimte breken. Ronde vormen hebben namelijk een natuurlijke uitstraling. Dit effect kun je uiteraard ook doorvoeren door een mooi rond vloerkleed onder een ronde eiken salontafel te plaatsen. 

Een ronde tafel is voor kleinere ruimtes perfect 

Wist je dat een ronde eettafel minder ruimte in beslag neemt dan een rechthoekige of vierkante  tafel? Om een ronde eiken eettafel beweeg je veel vrijer en het aantal zitplaatsen breid je gemakkelijk uit aan een ronde tafel. Wanneer je een rechthoekige tafel hebt, kun je hierin belemmerd worden doordat de poten aan de kopse kant van een tafel staan. Bij een ronde tafel staat de poot altijd in het midden van de tafel. Zo heb je hier geen last van. 

Ook ronde tafels van eikenhout zijn te verkrijgen in verschillende diameters waardoor jij perfect de juiste maat voor jouw interieur kan vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een prachtige ronde eiken eettafel met een verjongd blad en slanke vlinderpoot? 

Kindvriendelijk 

Wanneer je jonge kinderen hebt zal je met regelmaat je hart hebben vastgehouden als ze weer eens langs de punt van een rechthoekige tafel hebben gerend. In 99 van de 100 gevallen gaat het goed. Maar let je net even niet op, dan zit een ongeluk in een klein hoekje. Hoe vaak heb jij jezelf al gestoten aan de punt van een tafel? Wanneer je een ronde eettafel of salontafel hebt zal dit verleden tijd zijn. Niet alleen heel erg fijn voor de kinderen, maar ook jijzelf zult het stoten zeker niet missen. 

Een ronde eiken tafel in jouw interieur 

Ben jij er al van overtuigd dat jij jouw tafel wilt inruilen voor een ronde tafel? Bekijk dan snel de collectie ronde tafels van MeubelZwagerij. Bij MeubelZwagerij stel jij gemakkelijk en snel jouw tafel naar wens samen. Nog mooier: kom je in de showroom langs, dan kan jij zelf het tafelblad komen uitzoeken. Je slaagt hier gegarandeerd!